HERBERT VON KARAJAN - BIOGRAPHY & MUSIC

HERBERT VON KARAJAN - BIOGRAPHY & MUSIC

Gửi bàigửi bởi hinhtran » Thứ 4 Tháng 7 07, 2010 11:46 am

Hình ảnh


Herbert von Karajan (Conductor)
Nhạc truởng lừng danh thế giới
Hình đại diện của thành viên
hinhtran
Site Admin
 
Bài viết: 33654
Ngày tham gia: Thứ 5 Tháng 1 07, 2010 9:40 pm

Gửi bàigửi bởi hinhtran » Thứ 4 Tháng 7 07, 2010 11:47 am

Herbert von Karajan--Âm nhạc không biên giới
Tuesday, March 11, 2008

Quỳnh Giao

Ngày nay, nếu chúng ta có thưởng thức các nhạc khúc có giá trị trên những đĩa gọn gọi là CD thì tất nhiên là phải cám ơn các kỹ sư về âm thanh hay điện toán. Nhưng người đầu tiên nên cám ơn lại là một nhạc trưởng, một thiên tài về âm nhạc của thế kỷ XX.

Các kỹ sư đã mở ra một cuộc cách mạng digital, bằng ghi số, và phát minh ra loại đĩa gọn compact disk để ghi âm. Khi loài người còn hoài nghi trước sáng kiến mới này vì chửa biết là ghi âm có trung thực hay không thì ông là người đầu tiên cổ võ. Ông xuất hiện trong cuộc họp báo đầu tiên để giới thiệu sản phẩm mới. Với tên tuổi lẫy lừng của ông thì đấy là một nguồn khích lệ lớn và loại CD có thể ghi âm các tác phẩm dài 60 phút ra đời.
Nhưng vị nhạc trưởng này còn nhìn xa hơn về tiềm năng của CD và yêu cầu một loại đĩa có thể ghi được toàn bộ bản Giao Hưởng Số 9 của Beethoven, những dữ kiện của 450 đĩa mỏng. Loại đĩa có tiêu chuẩn dài 74 phút xuất hiện từ đấy!

Người đó là nhạc trưởng Herbert Von Karajan.

Ngày mùng 5 Tháng Tư này, thành phố Salzburg của nước Áo sẽ chào mừng 100 năm ngày sinh nhật của Von Karajan. Mà chẳng chỉ có Salzburg. Các thành phố lớn như Berlin hay Vienna đều có những sinh hoạt tưởng nhớ nhân vật được coi là nhạc trưởng nổi tiếng nhất của loại nhạc cổ điển Tây Phương.

Riêng các nước trong Liên Hiệp Âu Châu thì nhớ tới Von Karajan vì ông viết ba hòa âm khác nhau cho nhạc thiều của Âu Châu. Ông viết lại Ode to Joy cho dương cầm, cho kèn, và cho dàn giao hưởng. Nhạc khúc bất hủ của Beethoven đã qua chiếc đũa thần của Herbert Von Karajan trở thành nhạc thiều chính thức của Âu Châu từ năm 1985.

Tổ tiên của Von Karajan vốn là người Hy Lạp, sinh sống tại miền Tây của đất Macedonia của Hy Lạp từ nhiều thế kỷ trước và được phong tước từ năm 1792 nhờ công trạng trong kỹ nghệ dệt sợi, nên mới có chữ đệm “von” cho họ Karajanis. Sau này gia đình Karajanis mới di cư qua Vienna của nước Áo và Herbert Von Karajan mới chào đời vào năm 1908 tại quê hương của Mozart.

Y như Mozart, Von Karajan là một thần đồng đích thực về nhạc và là diệu thủ dương cầm từ khi còn bé. Thiếu thời, ông học nhạc tại Salzburg và được khuyến khích theo đuổi nghệ thuật điều khiển dàn nhạc, với kết quả là bước lên vai trò nhạc trưởng vào tuổi 21. Năm 1934, ông điều khiển dàn nhạc giao hưởng Vienna Philharmonic lần đầu tiên và sớm đạt danh hiệu là “kỳ tài về nhạc” hay “phép lạ Karajan” với vai trò nhạc trưởng của dàn nhạc này cho đến 1941.
Vào thời ấy, chủ nghĩa quốc xã của Ðức đang bành trướng mạnh và Herbert Von Karajan đã gia nhập đảng Nazi vào đầu năm 1935. Trở thành nhạc trưởng trẻ nhất của Ðức với danh hiệu “Generalmusikdirektor”, ông lưu diễn tại các thành phố lớn của Âu Châu và bắt đầu điều khiển dàn giao hưởng của Berlin từ năm 1937. Nhưng mối quan hệ của ông với lãnh tụ Hitler của Ðức Quốc Xã lại không được tốt đẹp. Vị trí của ông càng bị lu mờ khi Von Karajan kết hôn với nàng Anita Gutermann, một thiếu nữ có huyết thống Do Thái.

Về sau, hai người đã tỵ nạn tại Ý Ðại Lợi và đầu năm 1946, Hội Ðồng Giải Trừ Nạn Phát Xít của nước Áo có điều tra và tuyên bố Von Karajan vô tội. Kể từ đấy ông mới lại được tiếp tục trở lại bục gỗ của nhạc trưởng. Nhưng nếu nước Áo xá tội cho ông thì chính quyền Liên Bang Xô Viết trong các vùng chiếm đóng lại nghiệt ngã hơn khiến nhiều lúc ông phải chơi nhạc “chui” tại đại hội nhạc ở Salzburg, ngay trên quê hương mình!

Năm 1955, Herbert Von Karajan được chỉ định là giám đốc vĩnh viễn của dàn nhạc giao hưởng Berlin, rồi giám đốc nghệ thuật của dàn nhạc opera của Vienna. Ông là nhạc trưởng và linh hồn của các dàn giao hưởng Berlin, Vienna và nhiều sinh hoạt âm nhạc của nước Áo cho tới khi tạ thế vào Tháng Bảy năm 1989.

Trong nhiều thập niên, nhạc trưởng Von Karajan là người đã có công quảng bá nhạc cổ điển Tây Phương ra tới đại chúng. Về nghệ thuật, ông thâu tóm và diễn giải tinh hoa của các dàn nhạc hay nhất thế giới qua rất nhiều tác phẩm nổi tiếng của nhiều tác giả và thời kỳ, từ Bach tới Mozart, từ Puccini tới Wagner, từ Beethoven tới Schumann hay Stravinsky. Về sức quảng bá, ông là nhạc trưởng kiếm được rất nhiều tiền qua những đĩa nhạc hay vở opera được ghi âm liên tục và phân phối khắp năm châu. Trước sau, ông đã trình bày nhạc phẩm của hàng trăm tác giả từ cổ điển tới đương đại và mở rộng cánh cửa cho nhiều người cùng thưởng ngoạn trên thế giới.

Những người yêu thích điện ảnh còn nhớ tới Von Karajan qua các tác phẩm lừng danh của đại đạo diễn Stanley Kubrick, như A Clockwork Orange; như 2001: A Space Odyseey; hay The Shining.

Trong phim Clockwork Orange, ông trình bày hành âm thứ hai của bài Giao Hưởng Số 9 của Beethoven và để lại những cảm giác khó quên trong một tác phẩm đầy bạo động dữ dội. Trong phim kinh dị The Shining, Von Karajan chơi nhạc Béla Bartok và gây ra không khí kinh hoàng ghê rợn.

Tuyệt vời nhất là ông đã kết hợp nhạc khúc về Zarathustra của Richard Strauss với bài luân vũ sông Danube của Johann Strauss trong phim khoa học giả tưởng về không gian của Kubrick, phim Space Odyssey.

Ðiều kỳ thú là đạo diễn Stanley Kubrick đã thực hiện ngược đoạn phim nổi tiếng nhất của mình trong Space Odyssey: ông lấy tiếng nhạc của Herbert vom Karajan làm nền để theo đó quay phim cho sát với nhạc. Kể từ đấy, khi nghe nhạc Richard Strauss trổ lên là người ta nhớ đến hình ảnh trong phim, từ những trạm không gian mịt mù trong bóng đêm tới thời hồng hoang của loài người trong tiền sử, rồi quay cuồng trong điệu luân vũ của Johann Strauss. Nếu có sống lại, các nhạc sĩ của thời xưa cũng khó tưởng tượng ra mãnh lực của âm nhạc đến như vậy, qua nghệ thuật diễn tả của Von Karajan.

Kỷ niệm 100 năm ngày sinh của Herbert Von Karajan, chúng ta có thể nghe lại rất nhiều di sản của ông và thấy rằng âm nhạc quả là không có biên giới, kể cả không gian lẫn thời gian.


Herbert Von Karajan

Born: April 5, 1908 - Salzburg, Austria
Died: July 16, 1989 - Anif, near Salzburg, Austria

1912
First piano lessons from the well-known teacher and impresario Franz Ledwinka.

1913
Herbert von Karajan performs for the first time in public, at a charity concert.

1916-26
Studied at the Mozarteum Conservatory in Salzburg, taught by Franz Ledwinka, Franz Sauer and Bernhard Paumgartner, the last of whom also encouraged him to be trained as a conductor.

1917
First public appearance as a pianist at the Mozarteum.

1926
Graduated from high school (Humanistisches Gymnasium), in Salzburg, with a paper about "Thermodynamics and Internal Combustion Engines".

1926-28
Studied for three semesters at the Vienna College of Technology.

1926-29
Studied at the Vienna School of Music (piano) and qualified as a conductor.

1928
First conducted in public in Vienna during a concert given by students of Alexander Wunderer's conducting class.

1929
First public appearance as a conductor in Salzburg. Conducted Salome at the Festspielhaus, Salzburg.

1929-34
Engaged as first "Kapellmeister" at the Stadttheater, Ulm. Conducted his first opera there on March 2, 1929 (The Marriage of Figaro). Responsible for summer courses for conducting at the Mozarteum International Foundation. Guest conductor with the Wiener Symphoniker.

1933
First participated in the Salzburg Festival, conducting the music for the "Walpurgisnacht Scene" in Max Reinhardt's production of Faust.

1934
Conducted the Wiener Philharmoniker for the first time, also in Salzburg.

1934-41
Responsible for opera and symphony concerts at Aachen opera house.

1935
Appointed Germany's youngest "Generalmusikdirektor". Guest concerts abroad (in Brussel, Stockholm, Amsterdam and other cities).

1937
Conducted at the Vienna State Opera for the first time (Tristan und Isolde).

1938
Married Elmy Holgerloef, leading operetta singer at the Aachen opera house. Conducted the Berliner Philharmoniker for the first time. Début at the Berlin State Opera in Fidelio. International triumph with Tristan und Isolde at the same place - hailed by a Berlin critic as "Das Wunder Karajan". First contract with the Deutsche Grammophon Gesellschaft (extending until 1943). First recording: Magic Flute Overture, with the Staatskapelle Berlin.

1939
In addition to his Aachen duties, appointed Staatskapellmeister at the Berlin State Opera. Conducts symphony concerts with the Prussian State Orchestra.

1942
Married Anita Gütermann.

1945
Spends closing months of the war in Italy (Milan, Trieste, Como).

1946
First post-war concert, in Vienna with the Wiener Philharmoniker. Banned from conducting by Russian occupation authorities. Recordings. First contacts with Walter Legge, Artistic Director of Columbia Records and founder of the Philharmonia Orchestra, London. Anonymous participation in the Salzburg Festival.

1947
First collaboration with the Wiener Singverein of the Gesellschaft der Musikfreunde, Vienna, during recordings. Permitted to conduct again in Vienna.

1948-49
Appearances at the Salzburg Festival.

1948
Onwards Artistic Director of the Gesellschaft der Musikfreunde, Vienna. Intensive collaboration with the Wiener Symphoniker; close collaboration with the Philharmonia Orchestra, London. Conductor of La Scala, Milan. Numerous guest appearances in Europe and overseas. Runs courses for conductors in Lucerne; appearances at the Lucerne Festival.

1951-52
Conducted at the Bayreuth Festival.

1955
Appointed Music Director for Life of the Berliner Philharmoniker as successor to Wilhelm Furtwängler.

1957-64
Artistic Director of the Vienna State Opera; collaboration with La Scala, Milan.

1957
Onwards Continual involvement in Salzburg Festival.

1957-60
Artistic Director of the Salzburg Festival.

1958
Married Eliette Mouret.

1959
Renewed collaboration with the Deutsche Grammophon Gesellschaft. First stereo recording: Richard Strauss's Ein Heldenleben.

1960
Birth of daughter Isabel (with the Wiener Philharmoniker acting as godparents).

1963
Opening concert of the Berliner Philharmoniker in Berlin (Beethoven's Ninth Symphony).

1963-68
Exclusive contract with the Deutsche Grammophon Gesellschaft.

1964
Birth of daughter Arabel (with the Berliner Philharmoniker acting as godparents). Announces resignation from Vienna State Opera. Appointed to board of directors of the Salzburg Festival.

Since 1965
Production of films of concerts and operas, with Karajan acting as conductor and director; co-operation on these with French film director Henri-Georges Clouzot.

1967
Inauguration of Salzburg Easter Festival; founder and Artistic Director: Herbert von Karajan. Opening of Easter Festival with performance of Die Walküre.

1968
Bestowal of a Ring by Salzburg Province. Made Honorary Citizen of the City of Salzburg. Awarded the "Golden Gramophone" by the Deutsche Grammophon Gesellschaft "as a token of admiration and gratitude". Appointed Honorary Senator of Salzburg University. Establishment of "Herbert von Karajan Foundation" in Berlin, for the encouragement of scientific work on the dissemination of conscious musical feeling. The foundation also organizes a competition for young conductors.

1969
Establishment of a "Research Institute of the Herbert von Karajan Foundation for Experimental Psychology in Music", as part of the Psychology Faculty at the University of Salzburg. Since then, holding of annual seminar immediately after the Salzburg Easter Festival.

1970
New exclusive contract with Deutsche Grammophon, Hamburg and Electric and Musical Industries Ltd. (EMI), London.

1973
Inauguration of the Salzburg Whitsun Concerts; founder and Director: Herbert von Karajan.

1975
Karajan signs a new long-term contract with Polydor International.

1978
Received Honorary Doctorate from Salzburg University. Received Honorary Doctorate from Oxford University. Prize of the French President for all new recordings made in the year 1978 as part of the "Grand Prix International du Disque" awarded by the Charles Cros Academy in Paris. Musical inauguration of the "International Congress Centre" (ICC) in Berlin by Karajan and the Berliner Philharmoniker. Herbert von Karajan patronised a new foundation bearing his name � gift of the Vienna Gesellschaft der Musikfreunde - which is dedicated in the main to scientific investigation in the neuro-physiological field. Named Honorary Doctor of Philosophy of the Weseda University, Tokyo. First guest appearance in China of the Berliner Philharmoniker and Herbert von Karajan.

1980
First digital recording in Berlin (Mozart's The Magic Flute). The Concert Association of the Vienna State Opera Chorus presented Herbert von Karajan with the gold Clemens-Krauss-Medal. Celebration concert in Berlin on the occasion of Herbert von Karajan's 25th anniversary as Music Director of the Berliner Philharmoniker.

1981
Presentation of the "Compact Disc Digital Audio System" during the Salzburg Easter Festival (co-presentation by PolyGram, Philips and Sony) Release of Deutsche Grammophon's "Karajan- Symphony-Edition": 28 LPs, comprising symphonic cycles by Beethoven, Brahms, Mozart, Mendelssohn, Schumann and T, compiled from recordings made in the 1960�s and 1970�s. Karajan is awarded the Cyril and Methodius Order, First Class, at the Council of Ministers building, Sofia, "for his outstanding services in collaboration with Bulgarian artists". With the Berliner Philharmoniker, Karajan gives a concert for the first time in the new Gewandhaus in Leipzig.

1982
Eliette von Karajan's début as a painter, exhibiting her pictures on the record sleeves for the "Karajan-Edition" in the new "Galleria" series. 50 original paintings adorn 50 record sleeves for 100 works by composers ranging from Vivaldi to Stravinsky. Karajan accepts two "Gramophone" awards (1981) for recordings with the Berliner Philharmoniker: Mahler's Ninth - receiving the prize for the best orchestral recording; and the complete Parsifal recording - chosen as "Record of the Year". Gala concerts to mark the 100th anniversary of the Berliner Philharmoniker. Presentation of the first Compact Disc to the conductor (Strauss's "Alpine" Symphony) while he was in Hamburg on tour with the Berliner Philharmoniker. Mayor Jacques Chirac presents Karajan with the "Médaille de Vermeil" in the Paris City Hall. Salzburg Festival - Karajan's first ever recording of Puccini's Turandot (with Katia Ricciarelli and Plácido Domingo) was presented to the public. First concert given by the Herbert von Karajan Foundation (for vocal studies) in Salzburg. First USA tour with the Berliner Philharmoniker since 1976. The tour is celebrated as a triumphant return, and the Maestro is greeted by standing ovations in Carnegie Hall, New York. The Governor of Salzburg, Dr. Wilfried Haslauer, presented Herbert von Karajan (as Music Director of the Berliner Philharmoniker) with a commemorative plaque, celebrating the orchestra's artistic participation at the Salzburg Festival over 25 years.

1983
Foundation of Telemondial S.A.M., which, under the Maestro's personal direction, will produce Herbert von Karajan's complete repertoire again for the video-disc: a new audio-visual medium. Video-discs - in which Herbert von Karajan has complete artistic control of sound and film - will appear only when the equipment of reproduction has reached that necessary grade of perfection which Karajan has aspired to all his life. The Royal Philharmonic Society, London, honors Herbert von Karajan with its Gold Medal. Other conductors who have received this award include Arturo Toscanini, Sir Thomas Beecham and Bruno Walter. Herbert von Karajan celebrates his 75th birthday. The province of Salzburg marked the occasion by issuing a commemorative postage stamp. Deutsche Grammophon Gesellschaft honours him with a Golden Disc. Karajan's wife Eliette, whose paintings were reproduced on the covers of the "100 Masterpieces" edition, is presented with the "Golden Palette". The Salzburg Festival opens with a new production of Richard Strauss's Rosenkavalier (producer and conductor: Herbert von Karajan). A Deutsche Grammophon recording of this opera, with the Maestro conducting Agnes Baltsa, Janet Perry, Anna Tomowa-Sintow, Kurt Moll and the Wiener Philharmoniker, is released in 1984. The UNESCO awards Herbert von Karajan its International Music Prize. Herbert von Karajan announces that he has agreed to produce two concerts per year, until 1986, with the Berliner Philharmoniker, for German Television (ZDF Channel). These concerts are broadcast live, with Karajan assuming complete artistic control.

1984
Japanese tour with the Berliner Philharmoniker (with concerts in Osaka and Tokyo); two further concerts are given in Seoul. The first digital recording of the complete Beethoven Symphonies with Herbert von Karajan and the Berliner Philharmoniker is released on compact disc by Deutsche Grammophon. The complete Beethoven cycle is filmed by Telemondial. Herbert von Karajan is presented in Berlin with the Eduard-Rhein-Ring, donated by the founders of "Hör zu" magazine, in recognition of his achievements in the adoption of stereo sound in television, and his commitment to the introduction of digital sound. The sum of 100,000 DM flows into a fund for the Orchestra Academy of the Berliner Philharmoniker, initiated by Herbert von Karajan. 30th anniversary as Music Director of the Berliner Philharmoniker.

1985
Awarded the "Golden Camera" by "Hör zu" magazine. Karajan signed a new long-term contract with Deutsche Grammophon. During a celebration of Solemn High Mass in St. Peter's Basilica, Rome, for the Feast of the Holy Apostles Peter and Paul, led by Pope John Paul II, Herbert von Karajan conducted the Wiener Singverein and the Wiener Philharmoniker in Mozart's Coronation Mass. This marked the first time that an orchestra was allowed in the Holy City to participate during a Mass. World-wide television coverage and a Telemondial film follows. Received the Honorary Ring of the Salzburg Festival, on the occasion of the 25th anniversary of the Grosses Festspielhaus.

1986
Festive concert in Berlin commemorating the centenary of the birth of Wilhelm Furtwängler. Verdi's Don Carlos performed at the Salzburg Easter Festival; the cast includes José Carreras, Ferruccio Furlanetto, Fiamma Izzo D'Amico and Agnes Baltsa, with the Berliner Philharmoniker. Live television broadcast in many European countries. In recognition of his artistic achievements, especially at the Easter, Whitsun and Summer Salzburg Festivals, Herbert von Karajan receives, at a ceremony in Athens, the Olympia Award of the Alexander Onassis Foundation; the prize-money goes towards the promotion of talented young singers. Presentation of Herbert von Karajan's first recording of Don Giovanni at the Salzburg Festival (with Samuel Ramey in the title-role, Anna Tomowa-Sintow, Agnes Baltsa, Kathleen Battle, Gösta Winbergh, Ferruccio Furlanetto and the Berliner Philharmoniker.

1987
Herbert von Karajan conducts for the first time the New Year's Concert of the Wiener Philharmoniker in the Great Hall of the Musikverein in Vienna. Worldwide television relay. New production of Don Giovanni at the Salzburg Easter and Summer Festivals. Opening concert of the 750th anniversary celebrations of the city of Berlin. Tour of European capital cities (London, Brussels and Paris) with the Berliner Philharmoniker. Inaugural concert of the new Chamber Music Hall of the Philharmonie in Berlin. Highly acclaimed six-city tour of West Germany with the Berliner Philharmoniker.

1988
Karajan Edition "100 Masterpieces", on 25 CD�s, decorated with paintings by Eliette von Karajan, is released by Deutsche Grammophon in celebration of Herbert von Karajan's 80th birthday on April 5. Early recordings from 1938-1943 are released for the first time on CD, on the occasion of the 50th annof Herbert von Karajan's association with Deutsche Grammophon. Tour of Japan (Osaka and Tokyo) planned with the Berliner Philharmoniker. Concerts with the Berliner Philharmoniker in Vienna, Paris and London, as well as on a visit to the USA (New York)
.
Hình đại diện của thành viên
hinhtran
Site Admin
 
Bài viết: 33654
Ngày tham gia: Thứ 5 Tháng 1 07, 2010 9:40 pm

Re: HERBERT VON KARAJAN - BIOGRAPHY & MUSIC

Gửi bàigửi bởi hinhtran » Thứ 4 Tháng 7 07, 2010 11:49 am

TRANG 1
Karajan - Rehearsal of Schumann's 4th Symphony - Part 1
Karajan - Rehearsal of Schumann's 4th Symphony - Part 2
Karajan - Rehearsal of Schumann's 4th Symphony - Part 3
Karajan - Rehearsal of Schumann's 4th Symphony - Part 4
Karajan - Rehearsal of Schumann's 4th Symphony - Part 5
Karajan - Rehearsal of Schumann's 4th Symphony - Part 6
Karajan - Rehearsal on Schumann's 4th Symphony - Part 7
YOUNG KARAJAN
Herbert von Karajan conducts The Blue Danube Waltz
Maurice Ravel - Bolero - Herbert von Karajan 1985 - Part I & More
Karajan Beethoven ''Egmont'' Overture & more
Jean Sibelius, Valse Triste (orch.Herbert von Karajan) & more
Hình đại diện của thành viên
hinhtran
Site Admin
 
Bài viết: 33654
Ngày tham gia: Thứ 5 Tháng 1 07, 2010 9:40 pm

Karajan - Rehearsal of Schumann's 4th Symphony - Part 1

Gửi bàigửi bởi hinhtran » Thứ 4 Tháng 7 07, 2010 12:34 pmhttps://www.youtube.com/watch?v=Shc-4AZVaNk

Karajan - Rehearsal of Schumann's 4th Symphony - Part 1
Hình đại diện của thành viên
hinhtran
Site Admin
 
Bài viết: 33654
Ngày tham gia: Thứ 5 Tháng 1 07, 2010 9:40 pm

Karajan - Rehearsal of Schumann's 4th Symphony - Part 2

Gửi bàigửi bởi hinhtran » Thứ 4 Tháng 7 07, 2010 12:36 pmhttps://www.youtube.com/watch?v=gahF3FEWjM0

Karajan - Rehearsal of Schumann's 4th Symphony - Part 2
Hình đại diện của thành viên
hinhtran
Site Admin
 
Bài viết: 33654
Ngày tham gia: Thứ 5 Tháng 1 07, 2010 9:40 pm

Karajan - Rehearsal of Schumann's 4th Symphony - Part 3

Gửi bàigửi bởi hinhtran » Thứ 4 Tháng 7 07, 2010 12:37 pmhttps://www.youtube.com/watch?v=DOni9iYer0M

Karajan - Rehearsal of Schumann's 4th Symphony - Part 3
Hình đại diện của thành viên
hinhtran
Site Admin
 
Bài viết: 33654
Ngày tham gia: Thứ 5 Tháng 1 07, 2010 9:40 pm

Karajan - Rehearsal of Schumann's 4th Symphony - Part 4

Gửi bàigửi bởi hinhtran » Thứ 4 Tháng 7 07, 2010 12:38 pmhttps://www.youtube.com/watch?v=A_LRLNTi7aA


Karajan - Rehearsal of Schumann's 4th Symphony - Part 4
Hình đại diện của thành viên
hinhtran
Site Admin
 
Bài viết: 33654
Ngày tham gia: Thứ 5 Tháng 1 07, 2010 9:40 pm

Karajan - Rehearsal of Schumann's 4th Symphony - Part 5

Gửi bàigửi bởi hinhtran » Thứ 4 Tháng 7 07, 2010 12:40 pmhttps://www.youtube.com/watch?v=YlGZbNb2U0M

Karajan - Rehearsal of Schumann's 4th Symphony - Part 5
Hình đại diện của thành viên
hinhtran
Site Admin
 
Bài viết: 33654
Ngày tham gia: Thứ 5 Tháng 1 07, 2010 9:40 pm

Karajan - Rehearsal of Schumann's 4th Symphony - Part 6

Gửi bàigửi bởi hinhtran » Thứ 4 Tháng 7 07, 2010 2:20 pmhttps://www.youtube.com/watch?v=i7q-GVrvHKI

Karajan - Rehearsal of Schumann's 4th Symphony - Part 6
Hình đại diện của thành viên
hinhtran
Site Admin
 
Bài viết: 33654
Ngày tham gia: Thứ 5 Tháng 1 07, 2010 9:40 pm

Karajan - Rehearsal on Schumann's 4th Symphony - Part 7

Gửi bàigửi bởi hinhtran » Thứ 4 Tháng 7 07, 2010 2:21 pmhttps://www.youtube.com/watch?v=sPH4y6Hh69s

Karajan - Rehearsal on Schumann's 4th Symphony - Part 7
Hình đại diện của thành viên
hinhtran
Site Admin
 
Bài viết: 33654
Ngày tham gia: Thứ 5 Tháng 1 07, 2010 9:40 pm

YOUNG KARAJAN

Gửi bàigửi bởi hinhtran » Thứ 4 Tháng 7 07, 2010 4:11 pm

Hình đại diện của thành viên
hinhtran
Site Admin
 
Bài viết: 33654
Ngày tham gia: Thứ 5 Tháng 1 07, 2010 9:40 pm

Herbert von Karajan conducts The Blue Danube Waltz

Gửi bàigửi bởi hinhtran » Thứ 4 Tháng 7 07, 2010 4:13 pmhttps://www.youtube.com/watch?v=VTqlLKBKFhg

Herbert von Karajan conducts The Blue Danube Waltz
Hình đại diện của thành viên
hinhtran
Site Admin
 
Bài viết: 33654
Ngày tham gia: Thứ 5 Tháng 1 07, 2010 9:40 pm

Re: HERBERT VON KARAJAN - BIOGRAPHY & MUSIC

Gửi bàigửi bởi hinhtran » Chủ nhật Tháng 3 11, 2012 3:03 am

XIN VUI LÒNG CLIK VÀO NHỮNG ĐIẠ CHỈ DUỚI ĐÂY ĐỂ THEO DÕI LIÊN TỤC:


http://www.youtube.com/watch?v=yzvsSpA5 ... 56815C708F
Karajan - Strauss: New Year Concert 1987, WPO (8/11) & more

http://www.youtube.com/watch?v=5Ls8-pk4 ... ACAA9F018B
Jean Sibelius, Valse Triste (orch.Herbert von Karajan) & more
Hình đại diện của thành viên
hinhtran
Site Admin
 
Bài viết: 33654
Ngày tham gia: Thứ 5 Tháng 1 07, 2010 9:40 pm


Quay về NHẠC CỔ ĐIỂN TÂY PHƯƠNG

Ai đang trực tuyến?

Đang xem chuyên mục này: Không có thành viên nào đang trực tuyến2 khách

cron